اگر اهل غذاهای بیرون از منزل باشید،احتمالا مرغ سوخاری کنتاکی را امتحان کردهاید. اما این غذای خوشمزه و پرطرفدار، داستان بسیار جالبی دارد. در سال ۱۹۳۰، هارلند ساندرز دستورالعمل پخت این غذا را ابداع و رستورانی با همین نام تأسیس کرد.
و به طوری که امروزه رستورانهای زنجیرهای کی اف سی در سراسر جهان، حدودا هزاران شعبه دارند و غذای اصلی آنها مرغ سوخاری کنتاکی است. اگر میخواهید با داستان زندگی پر فراز و نشیب و راز موفقیت کلنل ساندرز آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.
به روزرسانی:1398/03/07
ساندرز: از آشپزی در ۷ سالگی تا مشغول به کار شدن در پمپ بنزین
هارلند ساندرز در سال ۱۸۹۰ به دنیا آمد. او درسن شش سالگی پدرش را از دست داد و به دلیل اینکه مادرش تمام روز کار میکرد، مجبور شد خودش از برادر و خواهر کوچکترش مراقبت کند. یکی از وظایف ساندرز، غذا دادن به خواهر و برادرش بود و به همین دلیل، در ۷ سالگی توانست بهخوبی یک آشپز، غذا درست کند.
هنگامی که ساندرز ۱۲ساله بود، مادرش ازدواج کرد و از آنجا که این ناپدری جدید علاقهای به پسرها نداشت، ساندرز را دور از خانه به کار در یک مزرعه وادار داشت و برادرش را به خانهی عمهشان فرستاد تا با آنها زندگی کند. ساندرز به زودی متوجه شد که برای بهتر زندگی کردن باید تمام روز را کار کند، بنابراین به ناچار مدرسه را رها کرد. به این ترتیب، نیمهی اول زندگی ساندرز به انجام کارهای عجیب و غریب مانند کار در پمپ بنزین، فروشندگی و پر کردن مخزن سوخت قطارها سپری شد و مدتی هم کارمند ادارهی بیمه بود.
اولین قدم های موفقیت
در سال ۱۹۳۰، ساندرز موفق شد در یکی از غرفههای فروشگاه کنار پمپبنزینی که در آن کار میکرد، یک غذاخوری کوچک راهاندازی کند. او در آنجا برای مسافران غذا سرو میکرد و از آنجا که کیفیت غذاهایش مورد پسند مسافران بود،خیلی سریع به محبوبیت دست یافت. پس از مدتی، ساندرز جایگاه پمپبنزین را نیز خریداری کرد و در آنجا یک رستوران کامل و بزرگ ساخت.

راه موفقیت
ابتکار جادویی مرغ سوخاری
در سال ۱۹۳۹، ساندرز متوجه شد سوخاری کردن مرغ به همراه ۱۱ گیاه و ادویهای که در برای پختن بهکار میبرد، در دستگاههای بخارپز آن زمان (که با دستگاه های نوع امروزی تفاوت دارد) دقیقا همان غذایی است که اوهمیشه به دنبال آن بوده است. این اولین پیشرفت واقعی ساندرز از زمان افتتاح رستورانش بود.
در طول یک دهه، رستوران ساندرز و مرغ سوخاری ابداعی از او، از محبوبیت بیاندازه و طرفداران خاصی برخوردار شد. به طوریکه در سال ۱۹۵۰، فرماندار ایالت کنتاکی به او مقام کلنل را اعطا کرد. نمادی که امروزه بر سر در رستورانهای کی اف سی دیده میشود، کلنل ساندرز را نشان میدهد که کت و شلوار سفید و کراوات مخصوص کلنلهای ایالت کنتاکی را به تن دارد. از آن پس، او همیشه با همین لباسها در دید عموم ظاهر میشد.
شکست غیر قابل پیش بینی برای ساندرز
در سال ۱۹۵۲، ساندرز قراردادی را با یکی از دوستانش که مالک رستوران بود( پیت هرمن) امضا کرد که به موجب آن ساندرز دستورالعمل مرغ سوخاری را به هرمن میداد و در مقابل هرمن باید از هر مرغ سوخاری، ۴ سنت به ساندرز میپرداخت. پس از آن، ساندرز مشابه همین قرارداد را با چند رستوران محلی دیگر نیز بست. همه چیز به طورعالی پیش میرفت تا اینکه یک اتفاق غیرمنتظره سبب شد ساندرز با شکست مواجه شود.
ادامه این مقاله:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مشاهده مقالات بیشتر
درباره این سایت